Upptäck fitnesskläder som har en perfekt passform och utmärkt kvalitet.

Allmänna villkor

ALLMÄNT

Dessa allmänna villkor gäller för dina inköp på och användning av webbplatsen www.dekafitness.se. Villkoren utgör ett avtal mellan dig och DEKA Fitness AB, organisationsnummer 559333-1993, Dansered 501, 438 92 Härryda (nedan kallat “DF” eller “vi”).

Genom att göra inköp från och använda denna webbplats åtar du dig att följa följande villkor och bestämmelser. Vi ber dig vänligen att noggrant läsa igenom villkoren innan du använder vår webbplats.

VEM KAN GÖRA ETT KÖP?

Denna webbplats är avsedd för dig som fysisk och juridisk person.

BEKRÄFTELSE

När vi har mottagit en beställning från dig kommer vi att skicka en elektronisk bekräftelse/faktura till din e-postadress som ett kvitto på ditt köp. Det är därför viktigt att du anger rätt e-postadress vid beställningen. Vi rekommenderar att du sparar bekräftelsen för att underlätta eventuell framtida kontakt med vår kundtjänst. Bekräftelsen fungerar även som ditt kvitto för genomfört köp.


BETALNING

Du kan välja att betala via banköverföring, kreditkort eller faktura. Köp med faktura administreras av Klarna och denna tjänst kan endast användas av kunder i Sverige. Vid betalning via banköverföring eller kreditkort hanterar Klarna alla våra banktransaktioner. DF hanterar inte direkt några bank- eller kreditkortsnummer.

BETALNING MED KORT

Betala säkert online med Visa, Amex eller MasterCard. Din betalning hanteras av Paypal med säker kryptering och i enlighet med strikta bankstandarder. Dina kortuppgifter skickas direkt till banken och kan inte läsas eller hämtas av någon annan än din bank. DF tar inte ut några extra avgifter för kortbetalningar. Dock kan din bank ta ut en extra avgift beroende på korttyp och bank. När du betalar med kredit- eller betalkort träder villkoren i kraft så snart korttransaktionen godkänns. Om ingen betalning tas emot efter att du har skickat din beställning förbehåller sig DEKA Fintess rätten att automatiskt annullera beställningen.

BETALNING MED FAKTURA

När du väljer att betala via faktura kan du bestämma om du vill betala på dagen för beställningen eller senare (upp till 14 dagar från beställningsdatumet). Det är viktigt att du är registrerad på den adress där du önskar leveransen ska göras. Du har också möjlighet att dela upp din betalning. Allt detta görs i samarbete med Klarna.

PRISER

Alla priser som visas på DEKA Fitness webbplats, www.dekafitness.se, inkluderar moms (mervärdesskatt), i enlighet med gällande lagar. Om en beställning ska skickas till en leveransadress utanför EU kommer momsen att dras av på betalningssidan. Observera att om en beställning skickas till ett land utanför EU kan eventuella importavgifter och skatter tillkomma, vilka kommer att debiteras när försändelsen når din leveransadress. Du är ensam ansvarig för att betala sådana importavgifter och skatter. Det bör noteras att DEKA Fitness inte har någon kontroll över dessa avgifter och eftersom dessa avgifter varierar för olika länder kan DEKA Fitness inte förutse deras storlek. DEKA Fitness rekommenderar att du kontaktar ditt lokala tullkontor för ytterligare information.


BESTÄLLNINGAR

Beställningar som görs i någon annans namn utan deras samtycke kommer att rapporteras. DEKA Fitness förbehåller sig rätten att ändra och korrigera priser på alla beställningar, inklusive slutliga köp. Om ett pris är felaktigt kan detta leda till att DEKA Fitness avbryter köpet och återbetalar det aktuella beloppet på bästa möjliga sätt. Detta kan göras när som helst.

Kunden har rätt att returnera en produkt inom 30 dagar från mottagandet av beställningen. Denna rätt gäller endast under förutsättning att produkten och dess originalförpackning returneras i samma skick som vid mottagandet. Om kunden önskar utnyttja sin rätt att returnera en produkt bör de kontakta DEKA Fitness för att få en adress att skicka varan till. Returfrakten betalas av DEKA Fitness. Om kunden bor i ett geografiskt område där det nationella postföretaget inte erbjuder returer kan kunden vara ansvarig för returfraktkostnaderna. Om en produkt skadas under transport till kunden bör DEKA Fitness kontaktas inom 30 dagar för information om kompensation. För mer information, se vår returpolicy.

GARANTI

Vi erbjuder global garanti för våra produkter. För detaljer, vänligen se vår garantisida. För vissa produkter finns även en garantikort placerad i den inre produktboxen där den inköpta produkten levererades.

Vår globala garanti gäller endast för produkter som köpts från denna webbplats, en DEKA Fitness-butik eller en auktoriserad återförsäljare.

Om du upptäcker en defekt i materialet eller utförandet av din inköpta produkt och önskar reparera eller ersätta den, vänligen kontakta vår kundsupport.

PERSONLIG INFORMATION

När du handlar på vår webbplats kommer vi att lagra viss personlig data för att möjliggöra genomförandet av ditt köp. Du har rätt att begära åtkomst till dina data, och om någon information är felaktig kan du få den ändrad eller borttagen. DEKA Fitness kan också använda cookies för att förbättra din upplevelse på denna webbplats. Du kan läsa mer om hur vi använder personlig data och cookies här.

PRODUKTINFORMATION

DEKA Fitness förbehåller sig rätten att justera priser, lägga till ytterligare kostnader, göra ändringar i produktutbudet och relaterad information utan föregående meddelande. Syftet med produktbilder och informativa texter som tillhandahålls av DEKA Fitness är att ge den mest exakta och realistiska beskrivningen av produkterna. Vi strävar efter att allt innehåll som visas på denna webbplats ska vara korrekt; dock kan fel uppstå. DEKA Fitness kan inte garantera att alla produktbilder återspeglar de faktiska produkternas utseende, och därför bör alla produktbilder betraktas som illustrationer. Observera att produktbilder kan variera beroende på datorns färginställningar.

LEVERANSER OCH AVBESTÄLLNINGAR

DF levererar sina produkter över hela världen. Leveranser i Sverige sker i samarbete med PostNord. Du har rätt att avbeställa en order och returnera varor genom att kontakta DF:s kundtjänst eller genom att använda kontaktformuläret på DF:s webbplats, som du kan hitta här, inom 30 dagar från att du mottagit varorna. Detta gäller dock under förutsättning att varorna inte har packats upp och är i samma skick som när du mottog dem. Kostnaden och risken för att transportera varor som ska returneras till DF bärs av kunden.

Om du som kund upplever en ovanligt försenad leverans av en produkt, vilket leder till att du inte längre vill fortsätta med köpet, är det ditt ansvar att avbeställa ordern. Om leveransen redan har skickats måste kunden acceptera leveransen. En avbeställning är inte giltig förrän bekräftelse har mottagits från DF, antingen via e-post eller telefon. Om en produkt inte längre finns tillgänglig för försäljning har DF rätt att avbryta köpet och erbjuda återbetalning. DF kommer att meddela kunden om en retur eller en motsvarande produkt är tillgänglig.

KUNDREKLAMATIONER

Det är viktigt för dig som kund att noggrant inspektera varan vid mottagandet. Om din vara har blivit skadad under transporten måste du rapportera detta till transportören så snart som möjligt. Detta gäller oavsett om skadan är synlig eller inte. Om du upptäcker att varan är skadad eller inte överensstämmer med den produkt du beställt efter att du mottagit den, vänligen kontakta oss inom 30 dagar.

Eventuella reklamationer ska göras till DF:s kundtjänst genom vårt kontaktformulär, som du kan hitta här. Vänligen ange ditt ordernummer och anledningen till din reklamation, och vi kommer att ge ytterligare instruktioner om hur du returnerar varan.

Defekta produkter som returneras till DF ska hanteras med försiktighet av kunden, som om de vore i perfekt skick. Oavsett anledning till retur är det avgörande att produkten förpackas på ett sätt som förhindrar skador under transporten. Om en returnerad produkt inte har några defekter kommer DF att returnera produkten till kunden. Om en vara ska bytas ut kommer den att ersättas med en produkt av motsvarande modell. Om en specifik produkt inte längre finns tillgänglig har kunden rätt till återbetalning. Vid en tvist mellan dig som kund och DF som inte kan lösas kan du lämna in en reklamation till Europeiska unionens plattform för onlinetvistlösning. Mer information finns på följande länk: http://ec.europa.eu/odr.

ANSVAR

DF:s ansvar för fel i samband med leverans är begränsat enligt de tillämpliga villkoren för den specifika leveransen och enligt vad som anges i dessa villkor.

Vårt ansvar gentemot dig för eventuella förluster eller skador som uppstår i samband med din beställning på www.dekafitness.com är begränsat till den totala summan av din beställning. DF ansvarar inte för indirekta förluster.

DF är befriat från ansvar för skador och andra konsekvenser som orsakas av omständigheter utanför DF:s kontroll. Sådana omständigheter inkluderar exempelvis statlig intervention, nya/ändrade lagar, krig, bränder, översvämningar, arbetsstörningar, förbud, restriktioner, sabotage, dåliga transport- och väderförhållanden, utebliven leverans från leverantörer eller kriminella aktiviteter som påverkar DF eller dess samarbetspartners.

ANVÄNDARGENERERAT INNEHÅLL

Vår webbplats kan innehålla användarskapat innehåll från plattformar som sociala medier. DF tar inget rättsligt ansvar för sådant material. Om du misstänker upphovsrättsintrång, intrång i andra rättigheter eller om du känner dig kränkt av något innehåll som publiceras på webbplatsen av någon annan anledning, vänligen kontakta vår kundtjänst.

ÄGANDERÄTT

Alla produkter förblir DEKA Fitness äganderätt tills full betalning har skett.

BEDRÄGERI

Alla försök till bedrägeri kommer att anmälas till polisen. DEKA Fitness förbehåller sig rätten att avbryta ett köp om misstanke om brott uppstår.

LAGLIG RÄTT OCH JURISDIKTION

Svensk lag gäller för dessa villkor och för din användning av denna webbplats. I den utsträckning som tillåts enligt lag har svenska domstolar exklusiv jurisdiktion över tvister som uppstår från dessa villkor och din användning av webbplatsen, förutom i fall där DEKA Fitness frivilligt väljer att vidta rättsliga åtgärder mot en kund/användare på deras hemort.

AVBESTÄLLNINGAR

DEKA Fitness förbehåller sig rätten att avsluta ditt konto och/eller din användning av webbplatsen enligt eget gottfinnande, till exempel om det misstänks att du har brutit mot dessa villkor och bestämmelser. Sådan avslutning kan ske utan förvarning.

VILLKORS OGILTIGHET

Om en eller flera av dessa villkor förklaras ogiltiga eller ineffektiva av en domstol eller myndighet påverkar det inte giltigheten hos de återstående villkoren.


IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

De immateriella rättigheterna, såsom varumärken och upphovsrätt, på www.dekafitness.se, som tillhör DF, får inte användas i kommersiellt syfte utan tillstånd från DF. All användning av www.dekafitness.se eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av sådant innehåll helt eller delvis, förutom för din personliga, icke-kommersiella användning, är förbjuden utan tillstånd från DF.

Denna webbplats ägs uteslutande av DF. Alla material som visas på denna webbplats är reserverade av DF.

ÄNDRINGAR

DF kan granska dessa allmänna villkor från tid till annan. Varje gång du gör en köp från oss, kommer de tillämpliga villkoren att vara de som gäller vid den tidpunkten och de kommer att gälla för avtalet mellan dig och DF. Därför rekommenderas det att regelbundet besöka denna sida för att hålla dig uppdaterad om innehållet i våra allmänna villkor.

FÖRETAGSINFORMATION

DEKA Fitness AB, Postadress: DANSERED 501 438 92 Härryda

Kontaktinformation: DEKA Fitness kundtjänst, info@dekafitness.se

Dessa villkor uppdaterades senast den 2023-06-06.